Skip to content

Centrale Sterilisatie Afdeling

Centrale Sterilisatie Afdeling

Een goed functionerend ziekenhuis steunt op de pijlers van een efficiënt draaiende Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en een doordacht goederenlogistiek concept. Genoemde processen zijn cruciaal voor het leveren van veilige patiëntenzorg. Een schone taak dus!

De CSA vormt een integraal onderdeel binnen de logistieke keten van het ziekenhuis. In geconditioneerde ruimtes staat geavanceerde was- en sterilisatieapparatuur opgesteld waarin medewerkers in verschillende hygiënische zoneringen werken.

Veel afdelingen worstelen met het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel en het beperken van het ziekteverzuim. De renovatie van een CSA biedt de kans om processen te optimaliseren, moderne technologie te introduceren en tegelijkertijd aandacht te besteden aan de werkomstandigheden en de werksfeer van medewerkers.

OKCN heeft een methode ontwikkeld om de logistieke keten en routeplanning te optimaliseren, met als doel de beschikbare ruimte (oftewel vierkante meters) voor het primaire proces efficiënter te benutten.

Foto’s: Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk en Antonius Ziekenhuis Sneek

Interesse? Stuur ons een bericht